Dec.09

Povelja „Kapetan Miša Anastasijević“ za Idejni projekat nautičkog centra i marine u Kovinu

Povelja „Kapetan Miša Anastasijević“ za Idejni projekat nautičkog centra i marine u Kovinu

Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ jedno je od najuglednijih privrednih i društvenih priznanja u Srbiji i dodeljuje se svake godine na nivou regionalnih privrednih komora, dok se centralna republička manifestacija održava početkom aprila u Matici Srpskoj u Novom Sadu, kada se nagrađuju najbolji iz Srbije.

Domaćin svečane dodele priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ na regionalnom nivou ove godine je Opština Kovin. Laureatima će priznanja biti uručena u sredu, 10. decembra, na ceremoniji u Centru za kulturu Kovin, sa početkom u 12 časova.

Naj projekt u Južnobanatskom okrugu pripao je ove godine autorima idejnog rešenja izgradnje„Nautičkog centra i Marine Kovin“,kojim se otvara značajan prostor za razvoj turizma na vodi u opštini Kovin i Južnom Banatu, navodi se, pored ostalog, u dopisu koji je stigao Milanu Stefanoviću iz „Udruženja nautičara Dunavac.“

Idejni projekat marine uradio je mladi kovinski arhitekta Nebojša Petković, o čemu je Kovin Ekspres pisao ne tako davno.

Nagrađivanje je zapravo deo projekta „Put ka vrhu“, nastalog 2000. godine, sa idejom privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije.

Nosioci projekta su „Media Invent“ i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, a stručnu pomoć u njegovoj realizaciji daju Regionalna privredna komora Novi Sad i regionalne privredne komore, Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Srbije, te lokalne samouprave.

Plaketa "Kapetan Miša Anastasijević"

Plaketa “Kapetan Miša Anastasijević”

 


Piše lokalni list Kovin Ekspres.

Marina on Danube
Share this Story:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

About nebojsapetkovic

Nebojša Petković - Architect / Photographer